Case Studies

LG Supplies Comfort to Iconic Memorial Building

  • Public
  • Kent
  • Vertical : Public
  • Location : Kent
LG Supplies Comfort to Iconic Memorial B
sing the LG Multi V IV Series heat recovery VRF system a 32HP (89kW cooling/ 100kW heating), two module, inverter driven outdoor unit connected to ten large ducted internal units and two four way air discharge cassettes, connected through five heat recovery distribution boxes were supplied along with three LG Heat Recovery Ventilation units installed for the supply and extract of fresh air, supplied with LG CO2 sensors. Overall control is achieved by LG's AC Smart Intelligent Centralised controller.
2015-10-09 14.05.59.jpg
  • List_memorial.jpg
    The White Cliffs of Dover
    The National Memorial to the Few at Capel-le-Ferne, on the famous white cliffs between Dover and Folkestone in Kent has been redesigned and updated with a stunning new building, shaped like an iconic Spitfire aircraft with its sweeping wings. The site is appropriately based in the area nicknamed ‘Hell-fire Corner’ due to the intensity of the dog-fights that took place during World War 2, in this part of Kent.
  • The Building
    The original plan for the memorial was on a bigger scale than the visitor will see today. Many would argue that the final design, by Harry Gray of the Carving Workshop, Cambridge, is moving through its simplicity. The site also includes a striking sculpture of a seated airman looking out to sea, surrounded by the badges of the Allied squadrons and other units that took part in the Battle of Britain.
  • The Solution
    Using the LG Multi V IV Series heat recovery VRF system a 32HP (89kW cooling/ 100kW heating), two module, inverter driven outdoor unit connected to ten large ducted internal units and two four way air discharge cassettes, connected through five heat recovery distribution boxes were supplied. . In addition there are three LG Heat Recovery Ventilation units (ECO V) were installed for the supply and extract of fresh air. These are supplied with LG CO2 sensors. Remote zonal control is included but overall building control is achieved by LG’s AC Smart Intelligent Centralised controller. Remote return air sensors are also installed in zones to ensure accurate control of space temperature.
    All LG outdoor unit coils are treated with LG’s Gold-Fin epoxy coating as standard to inhibit corrosion. This will be particularly relevant at this site due to the air’s salinity and the memorial’s proximity to the coast.
  • Benefit
    This is a place to reflect, for peace and quiet, to blend, which the LG Multi V system does very well.
go top go prev